Pełne Portfolio

cocotte

Projekt dotyczy ponad 60-metrowego apartamentu w Warszawie. Przestrzeń projektowana prawie w całości zdalnie.

Całe wnętrze jest wypełnione stonowanymi kolorami, gdzie króluje walka pomiędzy bielą i czernią. Inwestor nie stawiał jednak na kompletny minimalizmy, postanowiliśmy więc wprowadzić nieco nieładu w pomieszczeniach tak, aby przestrzeń nie była zbyt monotonna.

W małych przestrzeniach zawsze największym wyzwaniem jest wykrzesanie jak największej funkcjonalności. W pokoju o nieco powyżej 7m2 przestrzeni udało nam się zmieścić domowe biuro tak niezbędne w czasach wszechobecnej pracy zdalnej oraz tymczasowy pokój gościnny w razie, gdyby w domu pojawili się goście. Jako miejsce rozwoju zawodowego jest tutaj wszystko, co było potrzebne inwestorowi do efektywnego wykorzystania czasu.

Pełen opis projektu w portfolio.

mAISON

Projekt dotyczy wnętrza domu bliźniaczego, w którym zamieszkać ma 5-osobowa rodzina. Trochę loftowo, trochę nowocześnie. Bardzo elegancko.

Wnętrze dosłownie szyte na miarę gdzie jego sercem jest kuchnia. Fundamentem przestrzeni są 4 materiały: metal w postaci blach perforowanych wprowadzający lekki loftowy powiew do wnętrza, piękne czarne kamienne blaty kuchenne wraz z granatowym odcieniem frontów nadają przestrzeni elegancji. Wszystko to ocieplone jest przez drewno. Z lewej strony kącik jadalniany a z drugiej posiadająca swój początek na korytarzu wejściowym drewniana ściana, w której piękne licowane, grube drzwi do łazienki nadają poczucia ekskluzywności.

W założeniu strefa dzienna domu miała być bardzo spójna. Stąd wszechobecna czerń, drewno, granat i metal.

Pełen opis projektu w portfolio.

couleurs

Projekt dotyczy ponad 70-metrowego apartamentu w Warszawie. Przestrzeń projektowana zdalnie.

Dużo pracy poświęciliśmy w tym projekcie na układ funkcjonalny mieszkania. Rzut deweloperski znacznie różni się od tego, który został zaproponowany klientom. Kuchnia została przeniesiona z wnęki na otwartą przestrzeń. Inwestorom zależało na uzyskaniu wyspy i zwiększeniu powierzchni roboczej. Sypialnia z kolei od początku miała mieć miejsce na dużą wolnostojącą wannę oraz ukrytą garderobę. Wnętrze jednak budują detale. Jednym z najważniejszych w tym projekcie jest zaoblona ściana przy jadalni. Mały szczegół w układzie funkcjonalnym a duży efekt estetyczny.

Już od momentu wejścia do mieszkania najważniejsze są tutaj kolory. Piękna kuchnia w odcieniu turkusu to widok rzadko spotykany we wnętrzach. Wyspa na środku będzie świetnym stanowiskiem na przyrządzanie ulubionych potraw a dwa miejsca siedzące przy niej to strefa przeznaczona na szybkie zjedzenie śniadania czy po prostu potowarzyszenie osobie gotującej.

Pełen opis projektu w portfolio.

ÉVASION

Projekt dotyczy wnętrza domu bliźniaczego, w którym zamieszkać ma 3-osobowa rodzina. ÉVASION to przede wszystkim biel, szarość oraz kolory ziemi.

Zmiany w układzie funkcjonalnym parteru miały na celu maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Przesunęliśmy miejsce lodówki w specjalnie utworzoną dla niej wnękę. Zwiększyliśmy dzięki temu znacznie powierzchnię roboczą blatów oraz uzyskaliśmy dodatkowe szafki, szuflady i półki. Jeden zabieg zwiększył znacząco komfort użytkowania z kuchni oraz jej pojemność. Półwysep w formie lewitującej opiera swą masę na ażurowej ściance wykonanej ze stali w formie trójkątów.

Pełen opis projektu w portfolio.

ORANGE IS THE NEW GREY

Wnętrze usytuowane na pietrze domu jednorodzinnego, w którym nie brakuje dużej ilości skosów. Klienci mieli konkretną wizję – minimalizm  i nowoczesność. Skala kolorów między czarnym a białym a jako lekki  element dynamizacji miał być dodany pomarańcz. 

Pograliśmy nieco użyciem barw szarości i bieli na skosach w taki  sposób, aby tworzyły spójną całość. Najbardziej jest to widoczne gdy szarość przechodzi z sufitu na ażurową ściankę, na której znajduje się telewizor. Ścianka ta jest swoistą przegrodą między ciemną a jasną paletą barw w pomieszczeniu  oraz rozgraniczeniem strefy dziennej i nocnej. 

Kuchnia bardzo monochromatyczna, a jednak przestronna. Dużo miejsca na przechowywanie oraz siedzisko pozwalające odetchnąć przy trudach gotowania. Przedłużeniem wyspy i jednocześnie jej ważnym elementem jest duży stół, przy którym standardowo zasiądzie sześć osób. W miarę potrzeby można wysunąć część blatu umiejscowionego w wyspie tak, aby mogły przy nim pojawić się kolejne dwie osoby. 

Pełen opis projektu w portfolio.

VENT

W tym projekcie klient zostawił mi dużo wolnej ręki. Określił jedynie styl pomieszczeń i kolorystykę, w których się dobrze  czuje. Cały dom miał być w stonowanych kolorach. 

W kuchni najważniejsza była jej funkcjonalność. Ciekawym akcentem w tym pomieszczeniu jest niekonwencjonalne wykorzystanie lamp firmy Chors, które zostały umiejscowione w całości we wnęce sufitowej. Barek na ściance bocznej jest swoistym przejściem ze strefy gotowania do strefy rozmów i odpoczynku wśród rodziny i przyjaciół. 

Główna łazienka miała być przede wszystkim miejscem relaksu dla Pani domu. Wszystkie sprzęty w łazience zostały ukryte za ścianką stworzoną z płyt Forner. Jest to element wspólny całej projektowanej przestrzeni wraz ze złotymi dodatkami, które nadają charakteru zarówno łazienkom jak i pomieszczeniom dziennym.
Pełen opis projektu w portfolio.

MINIMAL

W przypadku tego mieszkania mniej oznacza więcej. Klient chciał osiągnąć prostotę i elegancję w jednym. Moim zadaniem było nadanie świeżości w salonie oraz ożywienie
ubikacji. 

W obu pomieszczeniach królują stonowane kolory.  Szarość i biel w pokoju dziennym przełamuje piękny dębowy parkiet ułożony w kwadraty karo. Wnętrze staje się kompletne dzięki takim dodatkom jak plakat Szymona Brodziaka. Morska zieleń w WC łagodzi agresję płytek. Dodając lustra po boku, uzyskaliśmy efekt powiększonej przestrzeni. 

Obłe kształty kontrastują wraz z ostrymi krawędziami, dzięki czemu mimo prostoty udało nam się przemycić w niej odrobinę stylu art deco.

FEMME

Projekt dotyczy sypialni oraz łazienki w domu jednorodzinnym. Inwestor to kobieta nowoczesna, ceniąca sztukę w swoim życiu. 

Sypialnia dzieli się na dwie części. Pierwsza z nich to toaletka połączona z szafą garderobianą, od której zaczyna się dzień. Drugi natomiast to ciepłe łóżko, w którym można znaleźć ukojenie wieczorem. Wnęki tuż przy łóżku to doskonałe miejsce na
trzymanie książek umilające ostatnie godziny przed snem. Grafika w niebieskiej kolorystyce daje efekt większego nasycenia pomieszczenia. 

Czerń to dosyć niestandardowe ubarwienie w przypadku łazienki jednak w połączeniu z białą ceramiką oraz dodatkami w postaci zieleni i obrazu Jana Szczepkowskiego wnętrze nabrało klasy i charakteru.

HOMMES

Projekt dotyczy kuchni oraz łazienki w mieszkaniu znajdującym się w poznańskiej kamienicy. Inwestorom zależało, aby na małej powierzchni zmieścić wiele elementów użytkowych, które nie będą rzucać się w oczy i zaburzać odbioru wnętrza. 

Kuchnia oparta jest o biel, drewno oraz delikatny grafit. Mimo przewagi zimnych barw pomieszczenie wydaje się ciepłe i rodzinne. Głównymi „sprawcami” są tutaj frezowane fronty, sztukateria oraz drewno zmieniające charakter miejsca. Wyspa będzie zarówno sercem spotkań przy winie, jak i przestrzenią roboczą podczas szykowania ulubionych dań. 

Łazienka – celem było umiejscowienie wanny, prysznica, toalety oraz pralki, jednocześnie ukrywając piec gazowy przy zachowaniu prostoty w wąskiej przestrzeni. Piękna mozaika na podłodze, czarno-biała kolorystyka oraz klasyczna i elegancka
tapeta nadają wnętrzu niepowtarzalny klimat.

Pełne Portfolio

COCOTTE

Projekt dotyczy ponad 60-metrowego apartamentu w Warszawie. Przestrzeń projektowana prawie w całości zdalnie.

Całe wnętrze jest wypełnione stonowanymi kolorami, gdzie króluje walka pomiędzy bielą i czernią. Inwestor nie stawiał jednak na kompletny minimalizmy, postanowiliśmy więc wprowadzić nieco nieładu w pomieszczeniach tak, aby przestrzeń nie była zbyt monotonna.

W małych przestrzeniach zawsze największym wyzwaniem jest wykrzesanie jak największej funkcjonalności. W pokoju o nieco powyżej 7m2 przestrzeni udało nam się zmieścić domowe biuro tak niezbędne w czasach wszechobecnej pracy zdalnej oraz tymczasowy pokój gościnny w razie, gdyby w domu pojawili się goście. Jako miejsce rozwoju zawodowego jest tutaj wszystko, co było potrzebne inwestorowi do efektywnego wykorzystania czasu.

Pełen opis projektu w portfolio.

MAISON

Projekt dotyczy wnętrza domu bliźniaczego, w którym zamieszkać ma 5-osobowa rodzina. Trochę loftowo, trochę nowocześnie. Bardzo elegancko.

Wnętrze dosłownie szyte na miarę gdzie jego sercem jest kuchnia. Fundamentem przestrzeni są 4 materiały: metal w postaci blach perforowanych wprowadzający lekki loftowy powiew do wnętrza, piękne czarne kamienne blaty kuchenne wraz z granatowym odcieniem frontów nadają przestrzeni elegancji. Wszystko to ocieplone jest przez drewno. Z lewej strony kącik jadalniany a z drugiej posiadająca swój początek na korytarzu wejściowym drewniana ściana, w której piękne licowane, grube drzwi do łazienki nadają poczucia ekskluzywności.

W założeniu strefa dzienna domu miała być bardzo spójna. Stąd wszechobecna czerń, drewno, granat i metal.​

Pełen opis projektu w portfolio.

COULEURS

Projekt dotyczy ponad 70-metrowego apartamentu w Warszawie. Przestrzeń projektowana zdalnie.

Dużo pracy poświęciliśmy w tym projekcie na układ funkcjonalny mieszkania. Rzut deweloperski znacznie różni się od tego, który został zaproponowany klientom. Kuchnia została przeniesiona z wnęki na otwartą przestrzeń. Inwestorom zależało na uzyskaniu wyspy i zwiększeniu powierzchni roboczej. Sypialnia z kolei od początku miała mieć miejsce na dużą wolnostojącą wannę oraz ukrytą garderobę. Wnętrze jednak budują detale. Jednym z najważniejszych w tym projekcie jest zaoblona ściana przy jadalni. Mały szczegół w układzie funkcjonalnym a duży efekt estetyczny.

Już od momentu wejścia do mieszkania najważniejsze są tutaj kolory. Piękna kuchnia w odcieniu turkusu to widok rzadko spotykany we wnętrzach. Wyspa na środku będzie świetnym stanowiskiem na przyrządzanie ulubionych potraw a dwa miejsca siedzące przy niej to strefa przeznaczona na szybkie zjedzenie śniadania czy po prostu potowarzyszenie osobie gotującej.

Pełen opis projektu w portfolio.

ÉVASION

Projekt dotyczy wnętrza domu bliźniaczego, w którym zamieszkać ma 3-osobowa rodzina. ÉVASION to przede wszystkim biel, szarość oraz kolory ziemi.

Zmiany w układzie funkcjonalnym parteru miały na celu maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Przesunęliśmy miejsce lodówki w specjalnie utworzoną dla niej wnękę. Zwiększyliśmy dzięki temu znacznie powierzchnię roboczą blatów oraz uzyskaliśmy dodatkowe szafki, szuflady i półki. Jeden zabieg zwiększył znacząco komfort użytkowania z kuchni oraz jej pojemność. Półwysep w formie lewitującej opiera swą masę na ażurowej ściance wykonanej ze stali w formie trójkątów.

Pełen opis projektu w portfolio.

ORANGE IS THE NEW BLACK

Wnętrze usytuowane na pietrze domu jednorodzinnego, w którym nie brakuje dużej ilości skosów. Klienci mieli konkretną wizję – minimalizm  i nowoczesność. Skala kolorów między czarnym a białym a jako lekki  element dynamizacji miał być dodany pomarańcz. 

Pograliśmy nieco użyciem barw szarości i bieli na skosach w taki  sposób, aby tworzyły spójną całość. Najbardziej jest to widoczne gdy szarość przechodzi z sufitu na ażurową ściankę, na której znajduje się telewizor. Ścianka ta jest swoistą przegrodą między ciemną a jasną paletą barw w pomieszczeniu  oraz rozgraniczeniem strefy dziennej i nocnej. 

Kuchnia bardzo monochromatyczna, a jednak przestronna. Dużo miejsca na przechowywanie oraz siedzisko pozwalające odetchnąć przy trudach gotowania. Przedłużeniem wyspy i jednocześnie jej ważnym elementem jest duży stół, przy którym standardowo zasiądzie sześć osób. W miarę potrzeby można wysunąć część blatu umiejscowionego w wyspie tak, aby mogły przy nim pojawić się kolejne dwie osoby.
Pełen opis projektu w portfolio.

vent

W tym projekcie klient zostawił mi dużo wolnej ręki. Określił jedynie styl pomieszczeń i kolorystykę, w których się dobrze  czuje. Cały dom miał być w stonowanych kolorach. 

W kuchni najważniejsza była jej funkcjonalność. Ciekawym akcentem w tym pomieszczeniu jest niekonwencjonalne wykorzystanie lamp firmy Chors, które zostały umiejscowione w całości we wnęce sufitowej. Barek na ściance bocznej jest swoistym przejściem ze strefy gotowania do strefy rozmów i odpoczynku wśród rodziny i przyjaciół. 

Główna łazienka miała być przede wszystkim miejscem relaksu dla Pani domu. Wszystkie sprzęty w łazience zostały ukryte za ścianką stworzoną z płyt Forner. Jest to element wspólny całej projektowanej przestrzeni wraz ze złotymi dodatkami, które nadają charakteru zarówno łazienkom jak i pomieszczeniom dziennym.
Pełen opis projektu w portfolio.

MINIMAL

W przypadku tego mieszkania mniej oznacza więcej. Klient chciał osiągnąć prostotę i elegancję w jednym. Moim zadaniem było nadanie świeżości w salonie oraz ożywienie 
ubikacji. 

W obu pomieszczeniach królują stonowane kolory.  Szarość i biel w pokoju dziennym przełamuje piękny dębowy parkiet ułożony w kwadraty karo. Wnętrze staje się kompletne dzięki takim dodatkom jak plakat Szymona Brodziaka. Morska zieleń w WC łagodzi agresję płytek. Dodając lustra po boku, uzyskaliśmy efekt powiększonej przestrzeni. 

Obłe kształty kontrastują wraz z ostrymi krawędziami, dzięki czemu mimo prostoty udało nam się przemycić w niej odrobinę stylu art deco.

FEMME

Projekt dotyczy sypialni oraz łazienki w domu jednorodzinnym. Inwestor to kobieta nowoczesna, ceniąca sztukę w swoim życiu. 

Sypialnia dzieli się na dwie części. Pierwsza z nich to toaletka połączona z szafą garderobianą, od której zaczyna się dzień. Drugi natomiast to ciepłe łóżko, w którym można znaleźć ukojenie wieczorem. Wnęki tuż przy łóżku to doskonałe miejsce na
trzymanie książek umilające ostatnie godziny przed snem. Grafika w niebieskiej kolorystyce daje efekt większego nasycenia pomieszczenia. 

Czerń to dosyć niestandardowe ubarwienie w przypadku łazienki jednak w połączeniu z białą ceramiką oraz dodatkami w postaci zieleni i obrazu Jana Szczepkowskiego wnętrze nabrało klasy i charakteru.

HOMMES

Projekt dotyczy kuchni oraz łazienki w mieszkaniu znajdującym się w poznańskiej kamienicy. Inwestorom zależało, aby na małej powierzchni zmieścić wiele elementów użytkowych, które nie będą rzucać się w oczy i zaburzać odbioru wnętrza. 

Kuchnia oparta jest o biel, drewno oraz delikatny grafit. Mimo przewagi zimnych barw pomieszczenie wydaje się ciepłe i rodzinne. Głównymi „sprawcami” są tutaj frezowane fronty, sztukateria oraz drewno zmieniające charakter miejsca. Wyspa będzie zarówno sercem spotkań przy winie, jak i przestrzenią roboczą podczas szykowania ulubionych dań. 

Łazienka – celem było umiejscowienie wanny, prysznica, toalety oraz pralki, jednocześnie ukrywając piec gazowy przy zachowaniu prostoty w wąskiej przestrzeni. Piękna mozaika na podłodze, czarno-biała kolorystyka oraz klasyczna i elegancka
tapeta nadają wnętrzu niepowtarzalny klimat.